VR ketel (Verhoogd Rendement ketel)

De CV ketel is een erg belangrijk onderdeel van uw huis. Voor uw welvaart is het fijn om in een verwarmd huis te wonen. Dit kan niet zonder dat u een cv ketel heeft. Een cv ketel verzorgt namelijk de toestroom van het warme water in uw huis. De verwarming in uw huis heeft warm water nodig om warm te kunnen worden. Zonder warm water is dit namelijk onmogelijk.

Bij het kopen van een cv ketel heeft u de keuze uit twee soorten: een vr ketel en een hr ketel. Hieronder wordt de vr ketel uitvoerig besproken. Wat is een vr ketel en wat zijn de voordelen ten opzichte van een hr ketel?

Wat is een vr ketel?

Een vr ketel is een cv ketel met een verbeterd rendement. Echter is een vr ketel wel minder zuinig dan een hr ketel. Een vr ketel verbruikt dus meer energie en dat is minder prettig voor uw energierekening en dus uw portemonnee.

Daarnaast is een vr ketel ook stukken goedkoper dan een hr ketel.

Voordelen

Een vr ketel heeft enkele voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel het verbeterde rendement. Met dezelfde energie kan er meer bereikt worden. Een vr ketel heeft een rendement van 89%.

Daarnaast is een vr ketel een stuk goedkoper in vergelijking met een hr ketel. Dit voordeel kan oplopen tot een paar honderd euro. Dit is voor veel mensen een welkome optie. Dat komt doordat het aanschaffen van een cv ketel al een hele investering is. Een paar honderd euro besparen is dan mooi meegenomen. Voor veel mensen is dat ook de reden om een vr ketel aan te schaffen.