Reparatie CV ketel

De cv ketel is één van de belangrijkste onderdelen van uw verwarming. De afkorting cv staat dan ook voor centrale verwarming. De naam zelf geeft dus al aan dat het erg belangrijk is.

Net zoals bij andere belangrijke producten is onderhoud daarom noodzakelijk. U kunt het vergelijken met een auto. Als u geen onderhoud aan uw auto pleegt, staat deze veel vaker stil bij de garage. Het kan dan gebeuren dat u zonder olie langs de snelweg staat. De motor is helemaal in de soep gelopen omdat er geen smering meer was. Dat kan ook bij een cv ketel. De kern van dit voorbeeld is: onderhoud een cv ketel altijd goed.

Maar, als er geen onderhoud is uitgevoerd, heeft uw cv ketel een probleem. De kans dat er dan beschadigingen ontstaan is heel groot. Deze beschadigingen moeten dan zo snel mogelijk gerepareerd worden. Hieronder volgen enkele tips.

Controle

Het is erg belangrijk om vaak uw cv ketel te controleren. Kijken of alles nog werkt en of er ergens iets opvallends te constateren valt. Dit moet samen gaan met het onderhoud van de cv ketel. Hiervoor is het natuurlijk ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dat is op zich best aan te raden!

Garantie

Als u uw cv ketel heeft gekocht bij een bedrijf is de kans groot dat u garantie heeft op uw cv ketel. De garantiebepalingen zijn per fabrikant verschillend. Raadpleeg de fabrikant dus altijd op het moment dat uw cv ketel een beschadiging heeft.

Gespecialiseerd bedrijf

Als u een beschadiging heeft geconstateerd, is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk te repareren. Huur hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in (als u geen garantie meer heeft). Deze bedrijven hebben heel veel kennis van cv ketels en kunnen u daarom van het beste advies voorzien.