Cv ketel prijzen

De prijzen van een cv ketel hangt af van uw wensen. De beste keuze is een hoogrendementsketel, maar deze is tegelijkertijd ook de duurste investering. Hieronder zullen we verder ingaan op de prijzen van cv ketels en de verschillende soorten typen ketels.

Kosten nieuwe cv ketel

Een nieuwe cv ketel kost u gemiddeld 1400 euro inclusief btw. De installatie kosten van een cv ketel variëren tussen de 500 en 1100 euro. In de meeste gevallen wordt er een thermostaat bijgeleverd. Als dit niet het geval is dan betaalt u hier zo’n 110 euro extra voor. De prijzen hangen sterk af van uw wensen en de regio waar u woont. Elke installateur hanteert namelijk een andere prijsberekening. Daarnaast is het zo dat als u voor een installatiebedrijf kiest dat veel kilometer moet maken om uw cv ketel te installeren de kosten ook omhoog gaan. Het beste wat u kunt doen is meerdere installateurs uit uw regio vergelijken.

De kosten van een cv ketel hangen ook af van het keurmerk Comfort Warm water. Het CW label geeft aan hoeveel warm water de cv ketel binnen een minuut kan leveren. Een hoge klasse geeft aan dat de capaciteit groter is. Dit heeft invloed op de hoeveelheid warme water. U kunt dan tegelijk warm douchen en iemand anders kan warm water voor de afwas gebruiken. Hieronder een prijsoverzicht per klasse zonder installatiekosten:

  • CW waarde 3 prijs: tussen 750 en 1250 euro
  • CW waarde 4 prijs: tussen 950 en 1450 euro
  • CW waarde 5 prijs: tussen 1150 en 1850 euro
  • CW waarde 6 prijs: tussen 1550 en 2250 euro

Huren, kan dat ook?

Het klinkt gek maar u kunt ook een cv ketel huren. De aanschafprijs ligt redelijk hoog. De kosten van het huren van een cv ketel ligt ongeveer rond de 20 en 50 euro per maand. Zo geniet u van uw cv ketel en hoeft u niet in eens een flink bedrag te investeren. Vraag naar de mogelijkheden via ons aanvraagformulier.

Btw verlaging ook voor installatiekosten cv ketel

Sinds 1 maart 2013 is het btw tarief verlaagd op het arbeid van het verbouwen en vernieuwen van het huis. Deze verlaging is alweer verlengd: dit keer tot 1 juli 2015. Het is verstandig dat  u investeert voor deze deadline in een cv ketel als u er een wilt kopen. U kunt op deze manier tot wel 180 euro besparen op de installatie kosten.