Onderhoud CV ketel

De cv ketel is één van de belangrijkste onderdelen van uw verwarming. De afkorting cv staat dan ook voor centrale verwarming. De naam zelf geeft dus al aan dat het erg belangrijk is.

Net zoals bij andere belangrijke producten is onderhoud daarom noodzakelijk. U kunt het vergelijken met een auto. Als u geen onderhoud aan uw auto pleegt, staat deze veel vaker stil bij de garage. Het kan dan gebeuren dat u zonder olie langs de snelweg staat. De motor is helemaal in de soep gelopen omdat er geen smering meer was. Dat kan ook bij een cv ketel. De kern van dit voorbeeld is: onderhoud een cv ketel altijd goed.

Hieronder wordt verder ingezoomd op het onderhouden van een cv ketel. De nadruk ligt dan voornamelijk op: waarom is het onderhoud van een cv ketel zo belangrijk?

Gevaarlijk

Een cv ketel is best gevaarlijk. Dat is ook de reden waarom onderhoud aan een cv ketel zo belangrijk is. De levensduur van een cv ketel is 15 jaar. Het is voor uw portemonnee erg fijn als u deze 15 jaar ook haalt met uw cv ketel. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als u goed onderhoud pleegt.

Onderhoud laten doen

Het is eigenlijk beter om te zeggen: dit is eigenlijk allemaal mogelijk als u het onderhoud goed laat plegen. Er bestaan in Nederland namelijk meerdere bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het onderhouden van een cv ketel. Deze bedrijven doen dit elke dag en hebben er dus heel veel ervaring mee. Doordat ze veel ervaring er mee hebben, weten ze wat ze moeten doen.

Dat is heel belangrijk. Als er namelijk iets niet goed gaat, is het mogelijk dat er koolstofmonoxide vrij komt. Dat is voor uw gezondheid geen fijne stof. Laat onderhoud daarom altijd uitvoeren door een dergelijk bedrijf. Veel van deze bedrijven bieden u een onderhoudscontract aan. Hierbij wordt de cv ketel jaarlijks goed ingesteld en wordt er op roest en andere gebreken gecontroleerd.