Levensduur CV ketel

Een cv ketel is een product dat niet heel lang mee gaat. Relatief gezien gaat het niet zo lang mee. Met andere producten in uw huis kunt u levenslang doen (zolang u ze nog niet zat bent). Hoe dit komt? Dat komt doordat een cv ketel met hele hoge drukken werkt. Hierdoor is de cv ketel gevoelig voor slijtage en ontstaan er relatief gezien snel beschadigingen aan de cv ketel. Dit is echter niet gek. De druk waarmee wordt gewerkt is gigantisch. Daarnaast is een cv ketel vaak aan het werk. Voornamelijk ’s avonds wanneer er warm water nodig is uit de kraan, in het bad en in de douche. Dat is voor een  cv ketel flink hard werken.

Hieronder wordt verder besproken hoe lang de levensduur is en wat u er aan kunt doen om de levensduur te verlengen.

Hoe lang is de levensduur?

Een cv ketel gaat maar hoogstens 20 jaar mee. Het is echter aan te raden om al na 15 jaar over te gaan op de aankoop van een nieuwe cv ketel. Door de hoge drukken is de cv ketel dan echt wel toe aan vervanging.

Het komt echter ook wel eens voor dat een cv ketel maar 10 jaar mee gaat. Hoe dit komt? Voornamelijk door achterstallig onderhoud. Dan is de kans op beschadigingen veel groter.

Levensduur verlengen

Het is mogelijk om de levensduur te verlengen. Het belangrijkste hierbij is om goed onderhoud te plegen. Het is aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten bij de fabrikant van uw cv ketel. U kunt dit onderhoudscontract waarschijnlijk ook afsluiten bij een gespecialiseerd bedrijf. Met dit onderhoudscontract bent u verzekerd van een jaarlijkse onderhoudsbeurt en dus van een langere levensduur.

Tweedehands

Door de korte levensduur is het ook absoluut niet aan te raden om een tweedehands cv ketel te kopen. Bekijk ook de mogelijkheden van zonnepanelen.