Jaarlijks onderhoud CV ketel

De cv ketel is één van de belangrijkste onderdelen van uw verwarming. De afkorting cv staat dan ook voor centrale verwarming. De naam zelf geeft dus al aan dat het erg belangrijk is.

Net zoals bij andere belangrijke producten is onderhoud daarom noodzakelijk. U kunt het vergelijken met een auto. Als u geen onderhoud aan uw auto pleegt, staat deze veel vaker stil bij de garage. Het kan dan gebeuren dat u zonder olie langs de snelweg staat. De motor is helemaal in de soep gelopen omdat er geen smering meer was. Dat kan ook bij een cv ketel. De kern van dit voorbeeld is: onderhoud een cv ketel altijd goed.

Hieronder wordt verder ingezoomd op het onderhouden van een cv ketel. De nadruk ligt dan voornamelijk op: hoe vaak onderhoud plegen aan een cv ketel? Op deze vraag wordt hieronder antwoord gegeven.

Hoe vaak onderhoud?

De regel is eigenlijk dat jaarlijks uw cv ketel gecontroleerd moet worden en een onderhoudsbeurt moet krijgen. Dit klinkt veel, echter moet u zich het volgende realiseren. Een cv ketel is elke dag druk bezig. Het is dan ook niet zo gek dat deze last heeft van slijtage en dergelijke.

Hoe onderhoud plegen?

Het plegen van onderhoud aan uw cv ketel kunt u niet zelf. Het is aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten bij de fabrikant van uw cv ketel. U kunt dit onderhoudscontract waarschijnlijk ook afsluiten bij een gespecialiseerd bedrijf. Met dit onderhoudscontract bent u verzekerd van een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat is natuurlijke een fijne gedachte.

De kosten voor deze onderhoudsbeurt valt ook relatief mee. Een reparatie aan uw cv ketel kost sowieso veel meer geld. Het is dan ook fijn om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan weet u in ieder geval waar u aan toe bent en worden eventuele gebreken aan uw cv ketel veel eerder gevonden.