Garantie regeling cv ketel

De CV ketel is een heel belangrijk onderdeel van uw huis. De CV ketel is een erg belangrijk onderdeel van uw huis. Voor uw welvaart is het fijn om in een verwarmd huis te wonen. Dit kan niet zonder dat u een cv ketel heeft. Een cv ketel verzorgt namelijk de toestroom van het warme water in uw huis. De verwarming in uw huis heeft warm water nodig om warm te kunnen worden. Zonder warm water is dit namelijk onmogelijk.

Op het moment dat uw cv ketel kapot is gegaan, heeft u dus een groot probleem. Het leven in een huis in Nederland zonder cv ketel is geen pretje. Het is dan koud en u heeft niet de beschikking over warm water. Als uw cv ketel dus kapot is gegaan, moet u snel tot actie komen. Daarbij komt vaak garantie om de hoek kijken. Daarover spreken we hieronder.

Wat is garantie?

De garantie zorgt ervoor dat u de reparatie aan de cv ketel niet zelf hoef te betalen. Doordat een cv ketel een relatief gevaarlijk product is, is de kans op reparaties groot. Dit komt doordat een cv ketel onder grote druk zijn werk doet. De garantiebepalingen zijn echter per fabrikant anders geregeld. Op het moment dat u een cv ketel gaat kopen, moet u hier dus extra op letten. Dat kan u in de toekomst een hoop geld gaan besparen. En dat is natuurlijk fijn.

Wat valt onder de garantie?

Welke reparaties allemaal onder de garantie vallen, is dus afhankelijk van de fabrikant van de cv ketel. Het is heel belangrijk om hier navraag naar te doen voordat u een cv ketel gaat kopen.

Advies

Koop een cv ketel altijd bij een gespecialiseerd bedrijf. Deze bedrijven weten sowieso alles van cv ketels maar ook van de garantie op de cv ketel. Dat is een welkome aanvulling natuurlijk.