Financiering CV ketel

In uw huis zijn er enkele producten die veel geld kosten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan uw keuken, inclusief alle apparatuur (oven, magnetron, koelkast enzo), maar ook uw tuin kan een kostbaar ding zijn. Iets wat veel mensen vaak over het hoofd zien, is de cv ketel. Een cv ketel is allesbehalve goedkoop.

Het ‘nadeel’ dat hieraan kleeft is dat het bijna niet mogelijk is om te leven zonder cv ketel. Het maakt niet zo heel veel uit of u een tuin heeft of niet, het maakt wel uit of u een cv ketel heeft of niet. Als u geen cv ketel heeft, kan het in de winter erg koud in uw huis worden. Daarnaast heeft u geen beschikking over warm water. Daarmee is het dus niet mogelijk om een warme douche te nemen of warm water uit de kraan te krijgen.

Het kopen van een cv ketel is echter een dure aangelegenheid. Daarvoor zijn er oplossingen bedacht. Een oplossing daarvan is de financiering en die wordt hieronder besproken.

Wat is financieren?

Door middel van financieren leent u het geld van een partij. Met dat geld kan u de cv ketel kopen. Dit geleende geld betaalt u vervolgens in een bepaald termijn weer terug. Het voordeel hiervan is dat u niet in een keer een hele grote uitgave hoeft te doen.

CV ketel financieren

Veel energiemaatschappijen hebben ook in de gaten dat het aankopen van de cv ketel voor veel mensen een grote last is. Daarom hebben ze zelf ook acties in het leven geroepen. De zogeheten 50/50 deals zijn ook een vorm van financiering. Hierbij betaalt u nu 50% en de andere 50% over bijvoorbeeld drie jaar.

Let wel op: lenen kost geld. En financiering is een lening. Ga er daarom bij financieren ook niet vanuit dat het gratis voor u is. U betaalt namelijk altijd rente.