Elektrische CV ketel

De hele wereld is de laatste jaren bezig aan een gigantische ontwikkeling. De focus is compleet op online komen te liggen, in plaats van het traditionele offline. Technologische toepassingen worden steeds populairder en ook de cv ketel ontkomt hier niet aan.

Sinds een paar jaar is de elektrische cv ketel bezig aan een mooie opmars. Een elektrische cv ketel gaat in combinatie met zonnepanelen. Hieronder wordt verder toegelicht hoe dit allemaal in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn.elektrische cv ketel

 

Wat is het?

Bij een elektrische cv ketel wordt energie uit het energienetwerk binnen uw huis omgezet in warmte. Het nadeel hiervan is echter dat er continue energie wordt gevraagd. Dit gaat u dus voelen in uw portemonnee.  Daarop is iets verzonnen. De elektrische cv ketel in combinatie met zonnepanelen. Een elektrische cv ketel staat in verbinding met de zonnepanelen die op het dak van uw huis liggen. De energie die deze zonnepanelen opwekt, wordt in de cv ketel gebruikt.

Voordelen

Het grote voordeel hiervan is dat het u bijna geen energie kost. Hierdoor hoeft u er geen extra geld aan uit te geven. De investeringen in de elektrische cv ketel en de zonnepanelen heeft u er derhalve in een aantal jaar alweer uit. Daarnaast wordt het rendement van een elektrische cv ketel groter dan van een standaard cv ketel.

Nadelen

Een elektrische cv ketel heeft ook veel nadelen. Het kost dus heel veel energie om de ketel continue aan te slingeren. Als u een elektrische cv ketel wilt in combinatie met zonnepanelen, moet u zich realiseren dat hier zonlicht voor nodig is. Als u dus ’s ochtends vroeg wilt douchen, moet de energie alsnog op een andere manier worden verkregen.

Klik op de link als u meer informatie over zonnepanelen wilt: zonnepanelen kopen.

Klik hier als u vrijblijvend meerdere cv ketel offertes wilt vergelijken.