CW Waarde

De afgelopen jaren zijn er veranderingen merkbaar in het klimaat. De zomers worden warmer (maar wel met meer regen) en de winters worden strenger. Het kan dus zeker voorkomen dat het op een winteravond in Nederland behoorlijk koud kan worden. Dan zou het erg fijn als uw huis lekker verwarmd is.

Elk huishouden heeft echter behoefte aan andere soort warmte. Het ene huishouden maakt bijvoorbeeld veel meer gebruik van een warm bad dan het andere huishouden. Zo zijn er huishoudens die tegelijkertijd de douche, het bad en de warm water kraan in de keuken aan hebben staan. Hiervoor is dus extra veel warm water nodig.

De CW waarde is de Comfort Waarde. Dit geeft in feite de vraag naar warm water aan. De CW waarde geeft aan hoeveel liter warm water er per minuut verwerkt kan worden door de cv ketel. Dit gaat van 1 t/m 6. Hoe hoger het getal, hoe beter. Dat wil zeggen: des te meer liter warm water er per minuut verwerkt kan worden.

CW1 en CW2

Dit zijn de laagste waarden. De hedendaagse CV ketels hebben deze waarden sowieso niet meer. Derhalve worden deze waardes niet meer verder besproken.

CW3, CW4, CW5 en CW6

Dit zijn de vier hoogste waarden, waarbij CW6 de allerhoogste waarde is. Bij CW6 is het mogelijk om zo’n 24 liter warm water per minuut te verkrijgen. Hierdoor kan de douche, het bad en de kraan in de keuken allemaal tegelijkertijd van warm water worden voorzien. Dat is een ongekend luxe natuurlijk.

Advies

Bij het uitkiezen van een nieuwe cv ketel zal de CW waarde een grote rol gaan spelen. Vraag daarom om advies aan het bedrijf waarbij u de cv ketel gaat kopen. Dit bedrijf kan u van het beste advies voorzien. Voor u is het belangrijk om vooraf te bepalen welke wensen u heeft aan de CW waarde.