CV ketel zonder gas

De taak van een cv ketel is om het water op te warmen. Met dit warme water kan er dan worden genoten van een douche, een bad of simpelweg van warm water uit de kraan. Om dit water op te kunnen warmen, moet een cv ketel de beschikking hebben over een grote druk. Deze druk wordt vaak gewonnen door gebruik te maken van gas.

De laatste jaren komen er steeds meer cv ketels op de markt waarbij het gas niet meer benodigd is. Hiervoor worden dan andere stoffen gebruikt. Welke dit zijn? Dat leest u hieronder.

Waterstof

Een paar jaar geleden is er een unieke cv ketel op de markt gekomen. Deze ketel gebruikt namelijk het water als energiebron. In combinatie met het stoom dat van het warme water af komt. Hierdoor heeft u geen gas meer nodig. Dit biedt u enkele voordelen. Deze worden hieronder benoemd.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel is dat de cv ketel geen gas meer moet gebruiken. Hierdoor zal uw gasrekening een stuk lager uitvallen. Dat is natuurlijk erg fijn voor uw portemonnee.

Daarnaast zijn er geen schadelijke uitstootgassen meer bij een cv ketel zonder gas. Dat komt omdat er geen schadelijke uitlootgassen meer gebruikt worden (het gas). Daarnaast scheelt het u ook veel gasleidingen. Deze gasleidingen hoeven niet meer door uw huis te lopen, omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van gas.

Advies

Een cv ketel zonder gas is een absolute aanrader. Vraag bij een ketelfabrikant of een gespecialiseerd bedrijf naar alle mogelijkheden!