CV ketel vervangen

Een cv ketel is een heel belangrijk onderdeel van uw huis. Het is de hoofdschakel in het verwarmingssysteem in uw huis. Door de steeds strengere winters in Nederland is het fijn om een warm huis te hebben. De cv ketel is daardoor niet meer weg te denken uit Nederlandse huizen.

Een cv ketel werkt op basis van water en verzorgt het warmte water in uw huis. Als u warm water uit de kraan wil hebben, zorgt de cv ketel hier voor.

Het kan echter gebeuren dat een cv ketel kapot gaat. Een cv ketel werkt namelijk met hoge drukken en gevoelige materialen. Op het moment dat uw cv ketel kapot is, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de huidige cv te laten repareren. Dit kost in de meeste gevallen heel veel geld. U kunt er ook voor kiezen om uw huidige cv te vervangen door een nieuwe cv ketel. Daarover volgt hieronder meer informatie.

Keuze

De keuze die u maakt is natuurlijk uw eigen keuze. Afhankelijk van hoe oud uw cv ketel is en wat voor soort reparatie het is, kunnen wij u echter wel aanraden om te kiezen voor het vervangen van de cv ketel. Als uw cv ketel pas 5 jaar oud is, heeft het echter geen zin om hem te vervangen maar is een reparatie veel voordeliger.

Dit geldt eveneens voor als het een simpele reparatie is. Dan is het laten repareren van de cv ketel veel beter. Als het een oude cv ketel is (12 tot 15 jaar) dan is het absoluut aan te raden om de cv ketel te vervangen door een nieuw exemplaar.

Advies

Voordat u de keuze gaat maken, is het aan te raden om advies te vragen aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf kan u van het beste advies voorzien doordat ze elke dag bezig zijn met cv ketels.