Cv ketel kopen

De CV ketel is een erg belangrijk onderdeel van uw huis. Voor uw welvaart is het fijn om in een verwarmd huis te wonen. Dit kan niet zonder dat u een cv ketel heeft. Een cv ketel verzorgt namelijk de toestroom van het warme water in uw huis. De verwarming in uw huis heeft warm water nodig om warm te kunnen worden. Zonder warm water is dit namelijk nog onmogelijk.

Daarnaast is het zonder cv ketel ook niet mogelijk om warm te douchen of om in een warm bad te liggen. Een huishouden kan tegenwoordig dus eigenlijk niet meer zonder een cv ketel. Het is daarom nodig om een cv ketel te kopen. Dit is nodig als de oude van u kapot is gegaan. Dit gebeurt 1 keer in de 15 jaar. Hieronder wordt verder ingezoomd op het kopen van een cv ketel.

Goedkoper

De aanschaf van een cv ketel is een grote investering. Toch is het kopen van een cv ketel over het algemeen genomen goedkoper dan het huren van een cv ketel.

Nadeel

Het kopen van een cv ketel brengt echter één groot nadeel met zich mee. Dit uit zich echter pas in een later stadium. Dat is namelijk op het moment dat er een reparatie benodigd is aan uw cv ketel. Doordat een cv ketel uitvoerig gebruik wordt, is het aannemelijk dat deze eens in de zoveel tijd een reparatie nodig heeft. Als u uw cv ketel heeft gekocht, zult u deze reparatie zelf moeten betalen. Dit is bij het huren van een cv ketel anders geregeld. Daar zijn de reparatiekosten voor de rekening van de verhurende partij, vaak een energiemaatschappij.

Advies

Als u een cv ketel wilt gaan kopen, raden wij u aan om dit bij een specialist te kopen. Deze kunt u hierbij het beste helpen en u tevens van advies voorzien. Vergelijk 6 specialisten uit uw regio en bespaar 30% op de kosten!