CV ketel huren

De afgelopen jaren is de CV ketel best in opspraak geraakt. Er zijn namelijk enige ongelukken mee gebeurd. Het is echter te kort door de bocht om te zeggen dat dit komt door de cv ketel zelf of de fabrikant van de cv ketel. Een cv ketel is namelijk een product met een gebruiksaanwijzing. Als deze gebruiksaanwijzing netjes wordt nageleefd, is er niks aan de hand. Op het moment dat er dusdanig wordt afgeweken van deze gebruiksaanwijzing is de kans op ongelukken groter. U heeft dit voor een groot deel dus zelf in handen.

Om dit tegen te gaan, zijn de energiemaatschappijen met nieuwe opties gekomen. Zo is het sinds een paar jaar mogelijk om een cv ketel te huren. Dit is zowel bij Nuon als Essent mogelijk. Natuurlijk zijn er nog veel meer maatschappijen die dit aanbieden. Hieronder wordt dit fenomeen verder besproken.

Wat is het?

Bij het huren van een cv ketel krijgt u de beschikking over de ketel. De cv ketel is echter niet eigendom van u. U kunt het vergelijken met het huren van fietsen als u in het buitenland bent. U maakt er gebruik van, maar de fietsen zijn niet zelf van u.

Voordelen

Het huren van een cv ketel brengt één heel groot en belangrijk voordeel met zich mee: de reparatiekosten zijn niet voor uw rekening. Het is vooraf natuurlijk nooit in te schatten hoe hoog de reparatiekosten zullen worden in de levensduur van een cv ketel, maar het is een feit dat er wel regelmatig reparaties vereist zijn. Hier heeft u dus geen last van als u een ketel huurt. U betaalt een vast bedrag per maand en de reparatiekosten komen voor rekening van de verhuurder.