CV ketel controleren

Een cv ketel is een relatief gevaarlijk apparaat. Het werkt namelijk onder grote druk. Dit komt doordat er wordt gewerkt met water. Dit water wordt door een cv ketel opgewarmd. Bij dit opwarmen komen grote drukken om de hoek kijken. Het is daardoor ook niet verwonderlijk dat er af en toe beschadigingen aan een cv ketel ontstaan.

Het is niet mogelijk om deze beschadigingen volledig te voorkomen. Het is wel mogelijk om ze vooraf al te constateren waardoor de reparatie een stuk makkelijker zal zijn. Hierdoor zal de reparatie een stuk minder kosten. Dat is natuurlijk erg fijn voor uw portemonnee.

Hieronder wordt uitgelegd hoe u uw cv ketel kunt controleren op eventuele beschadigingen.

Bar

Een van de belangrijkste graadmeters van een cv ketel is de meter die het aantal bar aangeeft. Op het moment dat dit onder de 1 bar zit, moet u hier iets aan doen. U kunt dit zelf doen; het is namelijk niet heel ingewikkeld. Mocht u het niet zelf willen doen, kunt u altijd een gespecialiseerd bedrijf hiervoor inhuren.

Onderhoudscontract

Veel fabrikanten van cv ketels hebben in hun garantievoorwaarden een interessante opmerking geplaatst. Hierbij wordt het noodzakelijk geacht om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te voeren aan de cv ketel. Hierbij controleert een gespecialiseerd bedrijf alle functies van de cv ketel. Hierbij is het aan te raden om dan een onderhoudscontract af te sluiten. Dit kunt u doen bij de ketelfabrikant en is veel goedkoper.

Advies

Als u iets niet vertrouwt aan uw cv ketel moet u direct contact opnemen met de fabrikant of een gespecialiseerd bedrijf. U kunt namelijk maar beter heel snel erbij zijn als er iets kapot is aan uw cv.