CV ketel bijvullen

De CV ketel werkt op basis van water. Een cv ketel is aangesloten op allerlei leidingen waardoor het water gepompt kan worden. Hiervoor zijn er ook meerdere regelsystemen aangelegd.

Een cv ketel zet in feite het koude water om in warm water. Dit warme water zal vervolgens naar de douche worden gepompt of naar de kraan in uw keuken. Daarnaast pompt de cv ketel dit water naar de verwarmingen. In de winter is het hoe dan ook bijna noodzakelijk om een cv ketel te hebben.

Het kan echter gebeuren dat er na verloop tijd geen water meer is. Op dat moment moet u uw cv ketel bijvullen. Met onderstaand stappenplan is dat een fluitje van een cent.

Stappen

  1. Allereerst moet u op de cv ketel kijken hoe hoog de druk op dat moment is. Als de druk lager is dan 1 bar, moet u de cv ketel bijvullen.
  2. Het is vervolgens zaak om de cv ketel uit te schakelen. Dit kan door de on/off knop in te drukken. Als dat niet werkt, is het ook een optie om de stekker even uit het stopcontact te trekken.
  3. Vervolgens kunt u de vulslang op de vulkraan aansluiten. Met deze vulslang kunt u het water in de cv ketel pompen.
  4. Daarna moet u de waterkraan opendraaien en vervolgens de vulkraan van de cv ketel opendraaien. Dan kan het water zonder weerstand de cv ketel inlopen.
  5. Als u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, is het zaak om de cv ketel weer aan te zetten of om de stekker weer in het stopcontact te duwen.
  6. Tot slot is het dan zaak om te kijken of het aantal bar in de cv ketel weer voldoende is.

Advies

Als u bovenstaand stappenplan te ingewikkeld vindt, kunt u ook contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf.