Combiketel

Op deze pagina leest u alles over de combiketel: waarom u voor deze type ketel zou kiezen, wat de prijzen zijn en hoe u een installateur/monteur kunt vinden. Om te beginnen verschilt een combiketel niet veel van een gewone cv ketel. Het grootste verschil zit hem in het feit dat een combiketel het water kan verwarmen én uw huis kan verwarmen. Een gewone cv ketel kan dit niet, die kan alleen het huis verwarmen via de radiatoren of uw vloerverwarming. Bij een zogeheten soloketel moet u dus een extra boiler kopen om ook het water te verwarmen. De meeste mensen zullen daarom kiezen voor de combiketel in verband met de ruimte en het gemak.

Bij een combiketel zijn er grofweg twee verschillende soorten:

  1. Combiketel dat is ingebouwd
  2. Doorstroomketel

Ingebouwde combiketel

Het verschil tussen een doorstroomketel en een ingebouwde combiketel is dat een ingebouwde combiketel direct warm water geeft bij het opendraaien van de kraan. Dit komt doordat dit type boiler warm water in voorraad houdt. Het warm houden van het water kost natuurlijk gas/energie, maar is wel een stuk aangenamer dan de doorstroomketel.

Doorstroomketel

Bij een doorstroomketel wordt er warm water aangemaakt bij het opendraaien van de kraan. Het duurt dus even voordat u warm water heeft. Dit is in vergelijking met de ingebouwde combiketel voordeliger omdat het minder energie kost. Nota bene: u krijgt pas warm water wanneer u het nodig heeft.

Hoogrendements combiketel

U vraagt zich wellicht af of het mogelijk is om een combi hoogrendementsketel te kopen. Dit is zeker mogelijk.  Meer informatie over de hr ketel leest u hier. Bekijk ook andere duurzame mogelijkheden: Spouwisolatie en dubbel glas kosten.

De prijzen

Hoe zit het dan met de prijzen van de combiketel vraagt u zich af. De prijzen hangen grotendeels af van het Gaskeur CW. Deze label geeft aan hoeveel warm water de boiler per minuut kan leveren. Een CW 4 label is voor een gemiddeld gezin (4 personen) in Nederland meer dan genoeg. De prijzen van een combiketel varieren tussen de 950 en 1500 euro. Dit zijn exclusief de installatiekosten. Aangezien elke installateur zijn eigen manier van het berekenen van de prijs heeft kunt u het beste meerdere cv ketel installateurs vergelijken. Lees hieronder meer hoe u dat het beste kunt doen.

Combiketel kopen

Als u een combiketel wilt kopen doet u er verstandig aan om eerst meerdere installateurs te vergelijken. De ene installateur berekent namelijk op een andere manier de installatiekosten dan de andere. Bovendien weet u direct waar u aan toe bent en betaalt u niet te veel. U kunt via het aanvraagformulier bij ons tot wel 6 installateurs vergelijken. Zo bespaart u 30% op de installatiekosten van een combiketel.